Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 BIT

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

herbatniki 2 opakowania
masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 330 ml
żelatyna deserowa 2 łyżeczki
wrzątek 1/3 szklanki
cukier puder 2 łyżki

MASA BUDYNIOWA

mleko 3,2% 3 szkl
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
mąka pszenna typ 450 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 i 1/2 łyżki
margaryna 150 g

Porada

masa krówka ogrzana lepiej się rozsmarowuje - w tym celu nalezy zamkniętą puszkę krówki umieścić w garnku z wodą tak aby puszka była zakryta i podgrzewać.

Przepis i sposób przygotowania na: 3 BIT

Kroki postępowania

1
Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki 20x30 cm. Posmarować masą krówkową. Przykryć kolejną warstwą ciastek
Krok 1 - 3 BIT foto
2
2 szklanki mleka zagotować z margaryną i cukrami. W reszcie mleka rozrobić obie mąki. Wylać na gotujące się mleko. Ugotować gęsty budyń.
Krok 2 - 3 BIT foto
3
Gorący budyń wylać na ciastka. Przykryć kolejnymi ciastkami, odstawić do całkowitego ostudzenia.
Krok 3 - 3 BIT foto
4
Smietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną piankę. Wymieszać z rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Wyłożyć na herbatniki. Odstawić do stężenia. Przed podaniem posypać kakao lub startą czekoladą.
Krok 4 - 3 BIT foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.04.2017 12:56
Jak ja lubię to ciacho :)
Wiesława1 18.04.2017 11:38
Pyszne ciacho
Edita 18.04.2017 11:05
ale pysznosci
mysza75 18.04.2017 10:18
ale fajny bit sama bym zjadła
dodi 18.04.2017 10:13
pysznie wygląda
mirosława4 18.04.2017 09:59
pyszne ciasto
Edith85 18.04.2017 09:47
Uwielbiam to ciasto
Justi2401 18.04.2017 09:46
Jedno z moich ulubionych ciast :)
Konczi 18.04.2017 09:25
Pysznie wygląda :) Uwielbiam takie ciacha
Madzai 18.04.2017 09:12
Pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak