Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z grilla z sosem bazyliowym
Kroki postępowania
Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami.
Liści bazylii miksuję z olejem, sokiem z cytryny.
szparagi zielone | 6 sztuki |
szparagi białe | 3 sztuki |
boczek wędzony | 3 plastry |
pierś z kurczaka | 1 do smaku |
sól i pieprz | do smaku |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 do smaku |
olej rzepakowy | 1 do smaku |
pomidorki koktajlowe | 3 sztuki |
bazylia świeża | 1 garść |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
sól i pieprz | 1 do smaku |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
jogurt grecki | 2 łyżki |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: