Sposób przygotowania

Czekolade rozpuścić \"na wodzie\", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, wrazie potrzeby dolać cieplejszej wody. Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować. Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie. Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kokos pod każdą postacią bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie rafaello wiec na pewno by mi smakowaly
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Uwielbiam takie dobroci dla podniebienia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia_Kawa

    Aaaaaaaaale bym zjadła!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    FAJNE
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monikaaa1

    mogłabym zjeść wszystkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    uwielbiam je!!:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !