Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 g
ser ricotta 2 łyżki
orzechy nerkowca 15 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona

Kroki postępowania

1
Polędwicę umyć, osuszyć, naciąć tworząc kieszeń, przyprawić.
Krok 1 - Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona foto
2
Następnie wysmarować środek serkiem i dać pokrojone orzechy nerkowca.
Krok 2 - Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona foto
3
Mięso zwinąć i wierzch ponownie przyprawić.
Krok 3 - Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona foto
4
Mięso szczelnie zawinąć w kilka warstw folii aluminiowej i smażyć na maśle, po ok. 10 min. z każdej strony.
Krok 4 - Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona foto
5
Po "odpakowaniu" mięso pokroić w plastry.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Z nerkowcami i ricottą, czyli polędwica smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 10.04.2017 09:57
Świetny pomysł na polędwiczkę :)
gosia56 10.04.2017 09:13
na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak