Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielecina z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
cebule 2
mąka 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
margaryna 3 łyżki
pieprz
sól
śmietana 30% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cielecina z sosem

Mieso kroimy na zgrabne kawalki, w garnku topimy margaryne, na gorący tłuszcz kładziemy kawałki cielęciny dokładnie opruszone w mące, podsmażymy ok 3 minuty na każdej ze stron. Zalewamy wodą i dodajemy przytprawy, gotujemy. gdy miesko staje sie juz miękkie dodajemy cebule pokrojone w piórka, na sam koniec dodajemy śmietane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 23.02.2013 12:02
aż ślinka cieknie mniam
AGNIESZKA144 11.02.2012 15:08
lubię takie mięsko
Magdalena/26Mooi 09.06.2011 22:50
pyszna
ben-ka 16.03.2011 13:31
Lubię cielęcinę a tak dawno nie jadłam......
Małgorzata106 03.02.2011 12:20
super przepis
Mati13 18.11.2010 07:56
super miesko
MAR3STA 05.11.2010 09:58
Smakowity kąsek!
misia53 15.10.2010 18:40
O , dawno cielęcinki nie jadłam i mam wielką ochotę.
Ewelina47 14.10.2010 09:36
Obiadek pyszności !
alaaa 09.09.2010 20:11
na pewno smaczne,wypróbuję
Klaudia007 01.09.2010 20:10
Muszę skorzystać z tego przepisu
mamusia1 31.08.2010 15:44
smakowicie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak