Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa pianka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki 3
woda gorąca 3 szklanki
mleko skondensowane niesłodzone 500 g

Porada

Mleko skondensowane przed ubijaniem przez chwilę można schłodzić w zamrażarce

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa pianka

Przygotowanie

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie w trzech osobnych szklankach. Odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane miksujemy na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania gęstej piany. Następnie pianę dzielimy na trzy równe części, przekładając do osobnych miseczek. Każdą z nich miksujemy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Galaretki wlewamy cienką strużką stale miksując. Na środek tortownicy wykładamy po parę łyżek każdego koloru, jeden na drugim tak, aby utworzyła się zebra. Deser chłodzimy w lodówce parę godzin lub całą noc, aż całkowicie stężeje.

Na spód tortownicy można wyłożyć biszkopty lub herbatniki.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.04.2017 21:42
fajny deser
Ola1984 03.04.2017 16:03
Pysznie wygląda :)
Franciszek 03.04.2017 11:49
super pomysł na deser
mirosława4 03.04.2017 09:51
dawno nie jadłam
Wafelek2601 03.04.2017 09:36
Aż chce się spróbować
jan_mag 03.04.2017 09:28
wygląda pysznie
Motorek 03.04.2017 09:27
fajny deser
Justi2401 03.04.2017 09:18
Prosty, a pyszny deser :)
Krystyna32 03.04.2017 08:23
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak