Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na żeberkach

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
żeberka 1 kg
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
por 1/34 sztuka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
lubczyk kilka gałązek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na żeberkach

Żeberka płuczemy, wkładamy do zimnej wody i powoli gotujemy na małym ogniu, ok.2 godz.
Dodajemy oczyszczone warzywa, przyprawy.Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu.
Rosół podajemy z obranymi, ugotowanymi w mundurkach ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 28.08.2010 17:44
Rosół z ziemiakami lubię, chciaż rzdko robię, ale wołowy z ziemniakami jest lepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak