Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

rukola 1 garść
awokado 1 szt
jajka przepiórcze 6-8 szt
pomidorki koktajlowe 6-8 szt
rzeżucha 1 garść
szynka parmeńska 120 g

Sos

oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z przepiórczymi jajkami

Rukolę umyłem, osuszyłem.
Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo (3-4 minuty), ostudziłem, obrałem i przekroiłem na połówki.
Pomidorki koktajlowe umyłem, pokroiłem.
Szynkę położyłem na zimnej patelni, rozgrzałem ją, krótko smażyłem w obu stron. Awokado obrałem, pokroiłem na kawałki.
Przygotowałem sos łącząc wszystkie składniki.
Na półmisku rozłożyłem rukolę, na niej połówki pomidorków, rzeżuchę, jajka, awokado,kawałki podsmażonej szynki .
Składniki sosu wymieszać razem i polałem sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 01.04.2017 20:20
wygląda bardzo smacznie
sezamek 01.04.2017 16:16
Jaka śliczna i zdrowa
ben-ka 01.04.2017 12:19
Jaka apetyczna, kolorowa......
Ola1984 01.04.2017 11:05
Mniam! Zdecydowanie moje smaki :)
mirosława4 01.04.2017 08:59
kolorowo , smacznie i zdrowo :)
KORAL 01.04.2017 00:17
wygląda pysznie
jagoda5913 01.04.2017 00:12
fajna sałatka
IKrakowianka 31.03.2017 19:55
bardzo fajna
IZABELA29 31.03.2017 19:47
Świetna sałatka
adelajda 31.03.2017 19:07
Smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak