Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięsem z pieczeni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mięso wołowe 300 gram
sól 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem z pieczeni

Jako farsz wykorzystałam miso z pieczeni, której nikt nie chciał jeść, była za twarda. Pokroiłam mięso i udusiłam z cebulą z łyżką wazową bulionu. Potem zmieliłam. Do ugotowanych zimnych ziemniaków dada-łam szklankę mąki bezglutenowej - napisałam ziemniaczaną , gdyż w składnikach brak mąki bezglutenowej uniwersalnej(dodajcie pszenną jeśli nie unikacie glutenu), wbiłam jajko i zagniotłam na jednolite ciasto. Uformowałam gruby walec i pocięłam na równe kawałki ok 1,5 cm. Do środka włożyłam farsz i zawinęłam zgrabne kule. Ugotowałam w osolonym wrzątku 4 minuty od wypłynięcia . Podałam z masłem z szałwią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.03.2017 00:19
pyszny obiad
halina17 30.03.2017 23:50
Dobre knedle z mięsem.
wyattearp 30.03.2017 19:54
smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 30.03.2017 19:14
uwielbiam takie kluchy
RenataZ-et 30.03.2017 19:11
super knedle :)
Bernadeta1 30.03.2017 18:50
bardzo lubię, smaczne
agnieszka214 30.03.2017 18:45
pycha obiadek
cukiereczek 30.03.2017 18:14
taki pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak