Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku z szynką parmeńską i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak baby 150 gram
żurawina suszona 120 gram
szynka parmeńska 100 gram
awokado 1 szt
sezam
płatki migdałowe
olej
sok z cytryny
Pieprz czarny Prymat w młynku
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku z szynką parmeńską i żurawiną

1. Szynkę parmeńską kroimy w niewielkie paseczki.
2. Obrane awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
3. Płatki migdałów i sezam prażymy na suchej patelni uważając, żeby się nie przypaliły.
4. W salaterce układamy warstwami szpinak, kawałki szynki, awokado i żurawinę. Każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny i olejem, posypujemy prażonym sezamem oraz żurawiną, płatkami migdałowymi i świeżo zmielonym pieprzem. Opcjonalnie sałatkę można skropić octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 31.03.2017 10:19
fajna sałatka
ilka01 30.03.2017 21:00
pyszności :)
cukiereczek 30.03.2017 18:20
taka świeża,delikatna taka smaczna
Ania321 30.03.2017 15:55
bardzo apetyczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak