Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z łososiem i pieczonymi ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 150 gram
ziemniaki 3-4 szt
rukola 2 garście
kapary całe Smak 4 łyżeczki
jajko 1 szt
kefir 1/2 szklanki
majonez 3 łyżeczki
koperek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z łososiem i pieczonymi ziemniakami

1. Ziemniaki obieramy, kroimy na małe ćwiartki i skrapiamy olejem. Następnie wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 20 – 25 minut na złoty kolor. Pod koniec pieczenia warto włączyć termoobieg.
2. Łososia kroimy w paseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Kapary odsączamy z zalewy. Jajko gotujemy na twardo.
3. W międzyczasie przygotowujemy sos: kefir mieszamy z majonezem, dodajemy posiekany koperek i przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kilkoma kropelkami przyprawy uniwersalnej.
4. Na talerzu układamy trochę rukoli, lekko ostudzone ziemniaki, łososia, jajko. Sałatkę posypujemy kaparami i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 30.03.2017 21:01
ciekawy pomysł :)
Wafelek2601 30.03.2017 19:21
Pyszna sałatka
Agnieszka-87-25 30.03.2017 16:07
smaczna jest
Justi2401 30.03.2017 15:15
Pyszna, zdrowa i pożywna :)
KORAL 30.03.2017 15:03
Smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak