Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego łososia z czosnkiem i żółtkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony sałatkowy 200 g
żółtko jajek surowe 2-3 szt.
krem chrzanowy do smaku
ząbek czosnku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
zioła do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego łososia z czosnkiem i żółtkami

Łososia wędzonego (ja najczęściej używam łososia sałatkowego) posiekać z grubsza i przełożyć do rozdrabniacza lub blendera. Dodać 2-3 surowe żółtka oraz wyciśnięty ząbek czosnku (lub więcej - do smaku).

Dołożyć łyżkę kremu chrzanowego, ulubioną mieszankę ziołową oraz sporo świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.

Zmiksować na krem, a w razie konieczności dodać nieco kremu chrzanowego.

Jeśli pastą jest dokładnie zmieloną na krem, idealnie nadaje się do wyciskania przez szprycę z dekoracyjną końcówką. Można nią pięknie przybrać kanapki, sałatki czy inne przystawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.04.2017 13:00
na pewno wspaniale smakuje
Habibi 02.04.2017 08:30
Myślę, że wielbicieli wędzonego łososia zadowoli :)
benka 30.03.2017 19:22
Na pewno smaczna.
Aleksandra/Olcia 30.03.2017 19:14
musi być pyszna
Bożena Matuszczyk 30.03.2017 12:43
Wspaniała i smaczna pasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak