Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 200 gram
szynka konserwowa 200 gram
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
puszka kukurydzy 1 szt
ogórek zielony 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
2. Paprykę, szynkę oraz ogórka kroimy w kostkę.
3. W misce łączymy wszystkie składniki. Dodajemy sól, pieprz oraz kilka łyżek majonezu i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 07.04.2017 15:04
fajny przepis
Krystyna32 29.03.2017 07:51
smaczna sałatka
halina17 28.03.2017 21:59
Dobra sałatka.
benka 28.03.2017 18:59
Smaczna sałatka.
jan_mag 28.03.2017 15:30
Szybka a pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak