Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka lub cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt. (obrany ze skórki, oczyszcz
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka lub cukinii

Na oliwie przesmażyć cebulę, kiełbasę, poddusić chwilę z selerem, dodać
kabaczek (cukinię), przyprawić do smaku, na koniec, gdy zacznie być już szklisty, poddusić z pomidorami.
Można dodać do potrawy wraz z kabaczkiem 1-2 papryki. Jeśli ktoś nie lubi, można zrezygnować z selera, lecz nadaje on potrawie naprawdę świetny smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 04.12.2010 09:03
Nie wiem czemu nie mogę się przyzwyczaić do tego ,że bigos jest nie tylko z kapusty - pewnie bardzo smaczne danie - bo kabaczka bardzo lubię .
Pati8 26.11.2010 11:23
bigosy z kabaczkiem jeszcze nie jadłam...
buksiak12 31.08.2010 14:51
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:10
super
Dorota71 31.08.2010 14:10
super
Emilia22 31.08.2010 13:02
ciekawy przepis
Boguśka1 28.08.2010 15:34
nie wpisałam wszystkich i niechcacy juz dodałam sorki:)
Boguśka1 28.08.2010 15:33
składniki 1 kabaczek (lub cukinia) obrany ze skórki i (po usunięciu środka z pestkami) pokrojony w dość dużą kostkę, 2 duże cebule pokrojone w niedużą kostkę, 1 kiełbasa pokrojona w kostkę lub plasterki, 3-4 zielone części selera (ale nie naciowego, tylko tego zwykłego) drobno posiekane, 2-3 pomidory (sparzone, bez skórki) pokrojone w kawałki, oliwa, sól, pieprz, papryka ostra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak