Sposób przygotowania

Na oliwie przesmażyć cebulę, kiełbasę, poddusić chwilę z selerem, dodać
kabaczek (cukinię), przyprawić do smaku, na koniec, gdy zacznie być już szklisty, poddusić z pomidorami.
Można dodać do potrawy wraz z kabaczkiem 1-2 papryki. Jeśli ktoś nie lubi, można zrezygnować z selera, lecz nadaje on potrawie naprawdę świetny smak.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    składniki 1 kabaczek (lub cukinia) obrany ze skórki i (po usunięciu środka z pestkami) pokrojony w dość dużą kostkę, 2 duże cebule pokrojone w niedużą kostkę, 1 kiełbasa pokrojona w kostkę lub plasterki, 3-4 zielone części selera (ale nie naciowego, tylko tego zwykłego) drobno posiekane, 2-3 pomidory (sparzone, bez skórki) pokrojone w kawałki, oliwa, sól, pieprz, papryka ostra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    nie wpisałam wszystkich i niechcacy juz dodałam sorki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    bigosy z kabaczkiem jeszcze nie jadłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nie wiem czemu nie mogę się przyzwyczaić do tego ,że bigos jest nie tylko z kapusty - pewnie bardzo smaczne danie - bo kabaczka bardzo lubię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !