Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki kukurydziane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
mąka kukurydziana 200 g
mąka kokosowa 40 g
jajko 3 sztuki
szpinak 1 garść
ksylitol 2 łyżeczki
olej rzepakowy do smażenia

Porada

Placki podajemy polane dowolnym sosem i z owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki kukurydziane

Mleko, jajka i świeży szpinak miksujemy w blenderze na gładką masę, tak żeby szpinak całkowicie się rozdrobnił.Dodajemy pozostałe składniki oprócz oleju i jeszcze raz miksujemy.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.03.2017 19:35
Bardzo ciekawy przepis :) Fajnie wyglądają :)
Futka 28.03.2017 13:01
Świetne i bardzo smakowite placuszki :)
agaK. 28.03.2017 11:28
Gluten ograniczam na co dzień więc by mi podpasowały:)
Mniam 28.03.2017 11:07
Smaczne placuszki i piękny kolor mają :)
Bożena Matuszczyk 28.03.2017 10:42
Smaczne o pięknym kolorku placuszki.;)
Edita 28.03.2017 10:20
fajne placuszki
AZgotuj 28.03.2017 10:19
pięknie wyglądają:)
Róża1 28.03.2017 09:37
wyglądają bajecznie :-).
KORAL 28.03.2017 08:34
Smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak