Sposób przygotowania

Pory dokładnie czyścimy i myjemy. Odcinamy korzonki i zielone liście. Wrzucamy do osolonego wrzątku na 3 minuty. Osączamy. Polędwiczki myjemy, suszymy, nacieramy solą i pieprzem. W każdej polędwiczce wycinamy wzdłuż otwór za pomocą cienkiego noża lub szpikulca. Wkładamy po jednym porze. Masło rozgrzewamy na patelni i krótko obsmażamy polędwiczki z każdej strony. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy gorącym bulionem. Pieczemy przykryte przez
ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu z naczynia odlewamy sos powstały w trakcie pieczenia, wyłączamy piekarnik, ale jeszcze przez jakiś czas trzymamy tam przykryte polędwiczki. Sos z pieczenia wlewamy do rondelka, dodajemy twarożek, śmietanę i, jeśli trzeba, sól i pieprz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ta przystawka jest dobra na jakąś impreze:)
  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !