Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaczki młode 10 sztuk
boczek 20 dag
cebula 1 sztuka
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane boczkiem

Boczek, cebulę, trzonki pieczarek kroimy w bardzo drobną kostkę - podsmażamy/dusimy.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środek, w który układamy farsz. Ziemniaczki nacieramy lub skraplamy oliwą (może być również masło) i zapiekamy około 30 minut w piekarniku.
Tak przygotowane ziemniaczki możemy grillować zawinięte w folię aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 01.03.2012 13:52
bardzo smaczne :)
iknkirke 02.02.2011 09:46
Fajny przepis
PaniMISIOWA 10.10.2010 13:24
jescze parują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak