Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowa jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
parówki cienkie 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 2 - 3 plasterki
masło 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowa jajecznica

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło - ważne aby nie zaczęło nam się palić. Dodajemy posiekaną cebulkę. Szklimy.
Krok 1 - Parówkowa jajecznica foto
2
Parówkę kroimy w plasterki i dodajemy do cebulki - podsmażamy.
Krok 2 - Parówkowa jajecznica foto
3
Na patelnię wbijamy jajka i na wolnym ogniu smażymy jajecznicę - doprawiamy solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Parówkowa jajecznica foto
4
Gotową jajecznicę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z pieczywem. Dla dodania smaku jajecznicę polecam posypać startym serem, np, oscypkiem.
Krok 4 - Parówkowa jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 27.03.2017 08:22
Uwielbiam jajecznice :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak