Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy biszkopcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 3/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
margaryna 1/4 kostki
Mieszanka: 10 dag/studencka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy biszkopcik

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i połączyć bardzo delikatnie ze sztywno ubitą pianą z białek.
Krok 1 - Bakaliowy biszkopcik foto
2
Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i bakalie (wcześniej oprószone mąką) Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, wymieszać łyżką.
Krok 2 - Bakaliowy biszkopcik foto
3
Przelać do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut.
Krok 3 - Bakaliowy biszkopcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.03.2017 15:38
apetycznie wygląda :-)
pestka 27.03.2017 19:51
smaczny deser
Bernadeta1 26.03.2017 14:49
szybkie i smaczne ciasto
Janina 26.03.2017 14:42
Fajne lekkie ciasto;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak