Sposób przygotowania

Mielone mięso wyrobić z przyprawami podzielić na 10 porcji. Rękami zwilżonymi w wodzie uformować pulpety. Obraną włoszczyznę i cebulę pokrajać w cienki makaronik. Na rozgrzanym tłuszczu krótko podsmażyć warzywa, podlać kilkoma łyżkami wody, przyprawić do smaku. Na warzywach ułożyć jeden obok drugiego pulpety przykryć i na bardzo małym ogniu gotować. około 20 min. Pod koniec dodać do potraw koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody, posypać pulpety zieleniną. Można podawać je gorące z ziemniakami, ryżem lub kasza jęczmienną ugotowaną na sypko i zieleniną

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo dobre bo wypróbowane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !