Sposób przygotowania

Markizy i herbatniki połam. Orzeszki pokrusz nierównomiernie (niewielką część orzechów pozostaw do dekoracji). Lody włóż do miski i wymieszaj z ciastkami i orzechami. Formę na lody wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę lodową. Wyrównaj powierzchnię i wstaw na co najmniej 6 godzin do zamrażarki.

Wyjmij deser z zamrażarki i pokrój w kostkę. Przełóż lodowe kostki do szklanego naczynia, posyp orzechami i polej sosem karmelowym. Całość udekoruj bitą śmietaną, czereśniami i listkiem mięty. Lody doskonale smakują też polane sosem toffi.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !