Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostka
jaja 2 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
serek homogenizowany 0,5 kg
mleko 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Margarynę utrzeć z cukrami i jajkami, do masy dodać serki, zmiksować. Mleko zgotować, dodać żelatynę, ostudzić, połączyć z masą serową. Wylać do tortownicy ii wstawić do lodówki aby masa stężała.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Sernik zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.06.2011 09:48
heh :) to nie było przezmnie przemyślane - poprostu sernik i czerwona galaretka ;)
Kate131 08.09.2010 13:48
UWIELBIAM,A TEN TAKI POLSKI RZECZYWIŚCIE:)
banditka 08.09.2010 11:18
dokladnie z konturem Polski sie kojarzy :)
Nina7 28.08.2010 16:59
W barwach Polski... Rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak