Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
koperek
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
makaron 20 dag
bulion warzywny 2 l
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Do gotującego się bulionu dodajemy włoszczyznę+ziemniaki. Kiedy będą ugotowane na pół miękko podzielony na różyczki kalafior. Kiedy będzie miękki dodajemy rozrobioną śmietanę z mąką. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowany wcześnie w osolonej wodzie makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 22.09.2010 14:29
pycha
Agnieszka172 30.08.2010 20:34
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak