Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 200 g stek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Stek z tuńczyka umyć i osuszyć, posypać pieprzem czarnym i cytrynowym . Polać oliwą z oliwek , i polać sokiem z cytryny .Włożyć do lodówki na 20 minut .
Krok 1 - Stek z tuńczyka  foto
2
Przełożyć na rozgrzaną patelnię do grillowania po wyjęciu z lodówki .
Grillować 5 minut .
Krok 2 - Stek z tuńczyka  foto
3
Odwrócić na drugą stronę i też grillować około 4-5 minut , polać na koniec sokiem z cytryny i podawać na ciepło z dodatkiem sałatki , ziemniaków .
Krok 3 - Stek z tuńczyka  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.03.2017 15:34
moje smaki w tym daniu...
Renataj 18.03.2017 22:33
Bardzo apetyczna rybka:)
Bożena Matuszczyk 18.03.2017 22:15
Pyszna smaczna rybka;)
bertpvd 18.03.2017 21:04
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak