Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
olej 7 łyżek
mąka 2 szklanki
drożdże 5 dag
żółtko jajek 4 sztuki
sól
cukier 2 łyżki
pieczarki 40 dag
cebula biała 2 sztuki
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z kapustą i pieczarkami

Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: Pokrojona drobno cebulę zeszklić na maśle. pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju. Po ok. 15 min do pieczarek dodajemy posiekana drobno kapustę kiszoną i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Kiedy już wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.06.2013 11:25
polecam, jest pyszny
IZABELA29 20.06.2013 08:28
taki kulebiak mogłabym zrobić
misia53 19.06.2013 09:38
już na sam zapach ślinka mi leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak