Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć zetrzeć na tarce na małych oczkach, odsączyć nadmiar wody.
Dodać jajko, zioła, sól, pieprz, kucharek, wyciśnięty czosnek, mąkę, pokrojone w małą kosteczkę parówki, dokładnie wymieszać - > ciasto gotowe.
Na patelni na rozgrzanym oleju smażyć placuszki z dwóch stron.

U mnie podane z duszoną marchewką z groszkiem. Smacznego!!!!!

Komentarze

  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja robię placki z boczkiem lub boczkiem i papryką
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa odmiana dla zwykłych placków
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo lubię placki, a te są smakowite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    napewno sprobujemy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś innego
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !