Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z lanym ciastem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
skrzydełka, ćwiartki lub udka 0,5 kg
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
mąka 2 łyżki
jajko 4 sztuki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z lanym ciastem

Mięso umyć, włożyć do zimnej wody i powoli gotować na małym ogniu, ok.2 godz.
Do mięsa dodać oczyszczone warzywa, przyprawy.Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu.
Miękkie mięso wyjąć z rosołu.
Przygotowujemy lane ciasto: jaja dokładnie mieszamy z mąką i powoli wlewamy do rosołku stale mieszając (kiedy warzywa będą miękkie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak