Sposób przygotowania

Umyte filety rozbij na cienkie plastry, podziel na mniejsze płaty takiej wielkości, by dały się później zwinąć, posól je, posyp szałwią, tymiankiem . Na każdym płacie mięsa połóż plasterek szynki, kawałeczek sera, odrobinę masła, ewentualnie posyp jeszcze posiekaną natką pietruszki i dołóż paseczek świeżej papryki, następnie ciasno zwiń. Jeśli zawiniątko się rozpada, zepnij je wykałaczką lub obwiąż nitką. Zrazy opanieruj (w jajku i tartej bułce), po czym obsmaż na oleju na złoty kolor, następnie podduś na malutkim ogniu pod przykrywką dodając ewentualnie odrobinę masła. Można też zrazy, po obsmażeniu na patelni, wstawić na pół godziny do średnio gorącego piekarnika. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    dobry obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobrze się zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    a co na to kura?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczna propozycja na zrazy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !