Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żaglówki z jajka i sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 1-2 sztuki
ser żółty 1-2 plasterki
rukola kilka listków
szczypiorek garstka

Porada

Dla dorosłych można oprószyć solą ziołową i pieprzem.

Przepis i sposób przygotowania na: Żaglówki z jajka i sera

Jajka najlepiej wiejskie umyć a następnie ugotować na twardo 7-8 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Na talerzyk ułożyć listki rukoli. Jajka obrać i przekroić na pół. Plasterek sera przekroić na trójkąty. Nabić na wykałaczkę i wbić w polówkę jajka. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 20.03.2017 21:34
Dla dzieci super.
benka 20.03.2017 18:52
Fajna propozycja dla niejadka.
pestka 20.03.2017 18:41
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak