Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka jarzynowa z płatkami ryżowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1/2 sztuki
seler maly kawałek
pietruszka 5 cm
płatki ryżowe garstka
filet z indyka 20-30 gram
masło 1/4 łyżeczki

Porada

Mniejszym dzieciom można dodatkowo zmiksować zupkę lub rozdrobnić widelcem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka jarzynowa z płatkami ryżowymi

Filet z indyka opłukać, zagotować w wodzie a następnie wymienić wodę i w nowej ugotować do miękkości.
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w szklance wody.
Jak warzywa są już miękkie wyjąć i pokroić w drobną kostkę. Do wywaru dodać płatki ryżowe o gotować conajmniej 2 minuty. Dodać pokrojone warzywa.
Zupkę przełożyć do miseczki i dodać ugotowane oddzielnie rozdrobnione mięso.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak