Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
papryka zielona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Rybę odfiletować, pokroić na kawałki , posolić i schłodzić w lodówce. Z kręgosłupa , płetw i skóry i głowy ugotować 2 litry wywaru dodając do gotowania cebulę oraz paprykę i pomidory. Doprawić chili i solą. Po godzinie gotowania wywar przecedzić i ponownie zagotować. Dodać pokrojone filety z karpia . Podgrzać 10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.11.2011 20:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak