Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la chińczyk na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sos słodko-kwaśny 400 g
sos sojowy 2 łyżki
sos chili 3 łyżki
chińska mieszanka warzywna 500 g
kurkuma 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
oliwa do smażenia

Porada

Takie danie podane z ryżem stanowi błyskawiczny, a jednocześnie smaczny obiad dla zapracowanych.

Przepis i sposób przygotowania na: A'la chińczyk na szybko

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Wlewamy sos sojowy i wsypujemy przyprawę do kurczaka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5-10 minut.

2. Następnie mięso smażymy na rozgrzanej oliwie aż nie będzie surowe. Wrzucamy mrożonkę chińską i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

3. Dodajemy sos chili, sos słodko-kwaśny i kurkumę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i chwilę dusimy, żeby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 13.03.2017 19:44
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak