Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na kefirze

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szk
jajko 2 szt
kefir 2 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
jabłka 2 szt
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na kefirze

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Kefir wymieszać z żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować i odstawić na 15 minut do lodówki. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek oraz jabłka i całość delikatnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.03.2017 20:59
smakowite !
Wacław 15.03.2017 09:21
pysznie wyglądają :-)
anka1988 15.03.2017 08:08
fajna propozycja na piątkowy, bezmięsny obiad
Pani Domu 14.03.2017 10:54
pycha racuchy
gosia56 14.03.2017 10:24
na pewno pyszne ;)
Ola1984 14.03.2017 09:44
Pyszne racuszki ;)
Justi2401 14.03.2017 09:42
Uwielbiam takie racuszki :)
Babeczka35 14.03.2017 07:44
Bardzo smacznie.
Iwusia 13.03.2017 23:59
fajny pomysł
Beatris 13.03.2017 23:13
Wyglądają smakowicie, pycha :)
Renata9 13.03.2017 21:41
Bardzo lubię takie deserki
Janina 13.03.2017 16:17
Pyszności, dobry pomysł na obiadek;))
Bernadeta1 13.03.2017 15:27
bardzo takie lubię
IKrakowianka 13.03.2017 15:25
uwielbiam!
dodi 13.03.2017 14:28
pysznie wygladają
Franciszek 13.03.2017 14:16
dobre racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak