Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z polędwicy wieprzowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
słonina 10 dag
pieczarki 25 dag
mąka 1 łyżka
bułka 4 kromki
pasztet 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z polędwicy wieprzowej

Mięso pokroić na 4 kawałki. Rozbić i naszpikować słoniną, wąskimi paseczkami. Oprószyć solą , pieprzem , mąką i zrumienić na tłuszczu. Pieczarki pokroić w paseczki i usmażyć. Do pieczarek włożyć mięso i podlać winem. Dusić 10 minut. Z bułki robimy grzanki, smarujemy pasztetem, układamy filety z polędwicy i posypujemy pieczarkami. Podajemy z frytkami i jarzynami z wody lub surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 20.12.2010 20:12
fajne
madi356 10.12.2010 09:52
rewelacyjne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak