Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy jaglanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 25 dag
słonina 10 dag
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na sypko we wrzącej osolonej wodzie. Doprawiamy solą i cukrem, mieszamy z posiekanym koperkiem. Naczynie do zapiekania wykładamy plasterkami słoniny i wykładamy kaszę. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Polewamy stopioną słoniną . Podajemy jako dodatek do duszonego mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.10.2013 00:19
zjadłabym taką
madzialena19 12.10.2011 19:29
fajna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak