Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka czyli śląski krupniok w panierce.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 2 szt,
jajko 1 szt,
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka czyli śląski krupniok w panierce.

Kaszankę obrałam ze skóry pokroiłam na 1 - 1,5 cm plastry , jajko rozbełtałam dodając odrobinę przyprawy uniwersalnej, Moczyłam plastry w jajku oraz tartej bułce.
Smażyłam na gorącym oleju z obydwu stron.Podałam na liściach sałaty z ogóreczkami konserwowymi,
Udekorowałam marchewką koperkiem i natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.03.2017 18:32
Nigdy tak nie robiłam muszę koniecznie wypróbować
Bożena Matuszczyk 12.03.2017 21:23
Jest bardzo smaczna .Dziękuję.;)
adelajda 11.03.2017 11:59
Takiej jeszcze nie jadłam
gosia56 11.03.2017 10:12
też tak robię są pyszne;)
Bożena Matuszczyk 11.03.2017 08:44
Dziękuję serdecznie za miłe komentarze.;)
halina17 11.03.2017 00:04
Dobry pomysł.
gusia1000 10.03.2017 23:12
Lubię kaszankę.
Beatris 10.03.2017 23:00
Fajny pomysł na kaszankę, pycha :)
Łukasz15 10.03.2017 22:29
Super smaczna
Futka 10.03.2017 21:48
Pychoty! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak