Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Samażone bakłażany po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 dag mąki
olej do smażenia
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
aól, pieprz
bakłażan 2

Przepis i sposób przygotowania na: Samażone bakłażany po grecku

Bakłażany umyść, pokroić na plastry. Ułożyć na sicie, posypać solą, odstawić by ociekły z soku (30 min -1 godz). Mąkę wymieszać ze szczyptą soli ipieprzu, obtaczać w niej bakłażana i smażyć na rozgrzanym oleju, podawać gorące z sosem.

W podobny sposób można przygotować cukinię (sól dodajemy tylko do panierki, nie solimy cukinii by puściła sok).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.11.2011 07:53
pycha
kamilaj 29.08.2010 19:31
wypróbuję na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak