Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i odłożyć na bok. Mięso przełożyć do misy robota, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, zmiksować, aż otrzymamy konsystencję pasty. Do masy dodać musztardę, jogurt, cząber i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Mięso podzielić na 10 równych części. Z każdej zrobić placek, na środek położyć jajko i dokładnie przykryć je mięsem. Mięsne kulki obtoczyć w bułce tartej. Jajko po szkocku smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Możne je też upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez ok. 40-45 minut. Podawać z buraczkami tartymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Robię jajka po szkocku , moja rodzinka lubi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Edita

    fajna przekaska
  • 0
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    świetne po prostu, uwielbiam je
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Śliczne i pyszne jajka.;)
  • 0
    dscn3070
    Opublikowano

    MonikaW

    Też je lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo smakowicie się prezentuje:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Robilam i świetnie sie sprawdzają na świątecznym stole
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    od razu mnie zaciekawiły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !