Sposób przygotowania

Papryki umyj, odciąć czapeczki, oczyścić z pestek, przesmarowac oliwą, piec 10 minut w teperaturze ok.250 st.C.
Czosnek i orzeszki siekamy, łączymy ze sobą i z miętą, pieprzem oraz ze skórką z cytryny dodajemy do rozdrobnionego twarogu (wtedy solimy) i tymże farszem napełniamy papryki. Skrapiamy je po górze oliwą i do piekarnika (220-230 st.c, na 15-20 minut). Usuwamy zbrązowiałą skórkę.
Bardzo pyszna na ciepło do grillowanego drobiu, ale znakomicie smakuej też na zimno z pieczywem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    zdecydowanie dałabym fete a nie twarog
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    bardzo ciekawe jak dotąd to faszerowałam samym mielonym :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !