Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 średniej wielkości papryk (najlepiej czerwonych lub zółtych)
3 ząbki czosnku
100 ml oliwy z oliwek
łyżka posiekanej mięty
skóra otarta z 1 cytryny
łyżka niesolonych orzeszków ziemnych
ser feta 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z serem

Papryki umyj, odciąć czapeczki, oczyścić z pestek, przesmarowac oliwą, piec 10 minut w teperaturze ok.250 st.C.
Czosnek i orzeszki siekamy, łączymy ze sobą i z miętą, pieprzem oraz ze skórką z cytryny dodajemy do rozdrobnionego twarogu (wtedy solimy) i tymże farszem napełniamy papryki. Skrapiamy je po górze oliwą i do piekarnika (220-230 st.c, na 15-20 minut). Usuwamy zbrązowiałą skórkę.
Bardzo pyszna na ciepło do grillowanego drobiu, ale znakomicie smakuej też na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 29.07.2011 12:28
super
izoldaaa6 09.09.2010 11:24
bardzo ciekawe jak dotąd to faszerowałam samym mielonym :0
kamilaj 29.08.2010 19:32
zdecydowanie dałabym fete a nie twarog

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak