Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczek w czekoladowej glazurze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
miód 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
jajko 6 sztuk
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczek w czekoladowej glazurze

Roztopić margarynę z cukrem, miodem i przyprawą do piernika. Potem wlać śmietanę i zagotować. Gdy ostygnie do zimnego dodać żółtka, mąkę, sodę i cynamon na końcu pianę z białek. Piec około 1 godziny. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 02.12.2011 11:09
super
Emilia21 02.12.2011 11:09
super
anoosia 06.10.2011 12:08
mniam, uwielbiam piernik a z czekoladą to już w ogole pychota
bami 30.06.2011 11:29
Bardzo lubię piernik :)
magical66 25.05.2011 16:06
rewelacja
FAFIK 09.03.2011 06:57
Super przepis
iknkirke 17.02.2011 11:13
pycha
eli82 20.12.2010 11:13
mniam
ewelinapac 02.12.2010 10:14
ekstra
Grażyna13 06.10.2010 13:32
bardzo fajny !
goofy9 16.09.2010 22:13
uwielbiam
pawel6 28.08.2010 11:37
Wygląda super
monisia1977 28.08.2010 10:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak