Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe batoniki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 surowe białka z jaj
łyzka miodu
garść suszonych śliwek
1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego
garść orzeszków ziemnych
garść moreli
garsc rodzynek
1/2 szklanki kaszy orkiszowej

Porada

Batony nie zawierają ani grama tłuszczu.

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe batoniki

Kaszę orkiszową zamocz na 12 godzin w zimnej wodzie.
Następnie zagotuj ją do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Bakalie, te większe pokrój na kawałki.
Dodaj łyżkę miodu i ubitą pianę z dwóch białek.
Rozłóż na przygotowany na brytfance papier do pieczenia.

Piecz 30 minut w 100 *C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.05.2017 06:57
takie batoniki są naprawdę super
Margo1 17.04.2017 14:47
Bardzo fajnie wyszły
Diana Rusiłowicz 15.04.2017 01:00
Smacznie wyglądają :)
paniusiaewa 17.03.2017 13:33
Świetne. Coś podobnego robiłam dzieciakom w stanie wojennym, ale skromniejsze, bo przecież nic nie było.
Motorek 10.03.2017 08:49
bardzo fajne
wwwiolka 06.03.2017 20:38
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 06.03.2017 20:01
pyszne słodkości
w mojej kuchni 06.03.2017 16:44
dobre do podjadania
AZgotuj 06.03.2017 11:15
najlepsza słodka przekąska:)
Mniam 06.03.2017 11:03
Super sprawa takie batoniki. Smaczne i zdrowe.
Stenka 06.03.2017 09:29
lubię takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak