Sposób przygotowania

Ciastem wykładamy formę do pieczenia, dno nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Po wyjęciu posypujemy dno bułką tartą i lekko studzimy.

W tym czasie rozmrażamy warzywa w mikrofali (lub przelewamy letnią wodą), mieszamy z szynka, a następnie wykładamy je na ciasto.

Śmietanę mieszamy z jajkiem i tartym serem. Doprawiamy do smaku. Zalewamy nią warzywa i wstawiamy do piekarnika na 10 – 15 minut, gdzie pieczemy w 180 st. C.
Smacznego!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona22

    świetny przepis! Robiłam i wszyscy zachwyceni! tylko zamiast szynki dodałam pierś z kurczaka pokrojoną w drobną kostkę przyprawioną ziołami solą i pieprzem i na parze ugotowałam, warzywa brokuł i marchewka też na parze ugotowane REWELACJA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !