Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola grillowana z koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 400 g
oliwa 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
pomidory suszone Smak 5-8 szt
pomidorki koktajlowe 8 szt
koper świeży 1 pęczek
sok z cytryny 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sola grillowana z koperkiem

Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Polać oliwą z oliwek lub oliwą z suszonych pomidorków. Skropić sokiem z cytryny . Przyprawić pieprzem, przyprawą do ryb . Odłożyć do lodówki na 30 minut .Wyjąć , posypać pokrojonym koperkiem i ułożyć pokrojone pomidorki suszone i koktajlowe pokrojone na połówki .Grillować na patelni grillowej lub tradycyjnym około 6 minut .Podawać z ziemniakami i sałatką .
lni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 04.03.2017 08:19
Ciekawy przepis
Edita 03.03.2017 10:15
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak