Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, jajka i szczyptę soli - wyrobić na jednolite ciasto. Grzyby namoczyć, ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Cebulę posiekać i udusić w łyżce tłuszczu, wymieszać z siekanymi grzybami, dodać tartą bułkę i sól. Z masy ziemniaczanej formować kluchy kształtu małych bułek grahamek i nadziewać grzybowym farszem. Gotować we wrzątku i podawać polane stopioną słoniną lub masłem, z dodatkiem surówki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jadłam , dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to i Gdańsk ma swoje kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    smaczne kluseczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !