Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIENIEC BISZKOPTOWY Z CAŁYMI OWOCAMI I KONFITURA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szk
cukier waniljoey 1 opakowanie
mąka pszenna 1 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
cynamon 1 łyeczka
proszek do pieczenia pół łyzeczki
olej 0,5 szk
tłuszcz do formy
konfitura wiśniowa 8 łyzek
jabłka 8 średniej wielkości

Przepis i sposób przygotowania na: WIENIEC BISZKOPTOWY Z CAŁYMI OWOCAMI I KONFITURA

Jabłka obierz,ostroznie wytnij srodki z pestkami.W miejsca po gniazdach nasiewnnych włóz konfiture.Tortownice cienko posmaruj tłuszczem.Ustaw w niej przygotowane jabłka.Jajka ubij razem z cukrem i cukrem waniljowym na puszysta jasnokremowa mase.Wsyp obydwie maki uprzednio wymieszane z proszkiem.Dodaj cynamon.Dodaj olej i zmiksuj wszystko na gładkie ciasto.Jabłka zalej przygotowanym ciastem,Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.180 stopni.Piecz40-45 minut.Po wystudzeniu ostroznie wyjmij z tortownicy.Podawaj np;ze smietana ubita na sztywno z cukrem waniljowym z odrobina cynamonu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak