Sposób przygotowania

Jabłka obierz,ostroznie wytnij srodki z pestkami.W miejsca po gniazdach nasiewnnych włóz konfiture.Tortownice cienko posmaruj tłuszczem.Ustaw w niej przygotowane jabłka.Jajka ubij razem z cukrem i cukrem waniljowym na puszysta jasnokremowa mase.Wsyp obydwie maki uprzednio wymieszane z proszkiem.Dodaj cynamon.Dodaj olej i zmiksuj wszystko na gładkie ciasto.Jabłka zalej przygotowanym ciastem,Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.180 stopni.Piecz40-45 minut.Po wystudzeniu ostroznie wyjmij z tortownicy.Podawaj np;ze smietana ubita na sztywno z cukrem waniljowym z odrobina cynamonu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !