Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
ryż 1 torebka
mielone mięso 50 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
kukurydza w puszce 1 puszka
oliwki 1 garść
olej 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć około 8 minut na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. Wrzucić osączoną kukurydzę, przestudzony ryż oraz pokrojone w plasterki oliwki. Farsz wymieszać z oregano i tymiankiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Papryki umyć, odkroić im czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Strąki wypełnić mięsno-ryżowym farszem i przykryć czapeczkami. Zapiekać je 35 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 14.05.2011 20:40
dobre
RenataZ-et 28.08.2010 20:37
bardzo lubię faszerowaną paprykę!
Margo1 28.08.2010 08:22
Również papryki faszerowane są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak