Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto;masło posiekaj z maka.Dodaj żółtka smietane i cukier.Szybko zaqgniec ciasto.Schładaj je przez 30 minut.Nastepnie cienko rozwałkuj.Plackiem wylep spód i brzegi formy do tarty wyłozonej pergaminem.Piecz 12 minut w tem.200 stopni.Przygotowujemy nadzienie;jabłka obieramy,oczyszczamy z pestek a miaszż rogouj razem z cukrem i cukrem waniljowym.Garaca mase jabłkowa wymieszaj z proszkiem budyniowym.Rozsmaruj na podpieczonym kruchym spodzie.Wierzch posyp płatkami migdałowymi.Ponownie wstaw o piekarnika rozgrzanego do tem. 180 stopni.Piecz jeszcze około 20-25 minut.Gotowe ciasto posyp cynamonem i udekoruj skórka pomaranczowa

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !